229 RENOVATIE WOONBOERDERIJ, AFFERDEN


Opgave was voor een jong gezin, de boerderij die zij hadden aangekocht in het land van Maas en Waal, om te vormen naar een woonboerderij. Om het karakteristiek van de boerderij te behouden werd met enkele ingrepen het woonoppervlak verruimd. Door het toevoegen van een nieuwe centraal geplaatste trap tussen het voor en achterhuis werden de zolder van het voorhuis en de voormalige hooizolder ontsloten.  De trap is uitgevoerd in multiplex en Amerikaans Essen.


327 restauratie boerderij, Afferden


De restauratie van de boerderij bestond uit twee delen. Het voorhuis waarvan de metselwerkwanden zijn  blijven staan, zijn voorzien van nieuwe vloeren, kozijnen en kapconstructie. Het achterhuis is geheel nieuw opgetrokken. De voormalige stallen in de deel zijn nu onderdeel van de leefruimte. De nieuwe eikenhouten gebinten zorgen ondanks de grote ruimte voor de karakteristieke sfeer van de boerderij. Nieuwe elementen waaronder de vrijhangende trap zijn met moderne materialen vormgegeven. 


215 renovatie boerderij, alphen


Een boerderij uit het midden van de vorige eeuw. Een voorhuis waar werd gewoond en op de deel (achterhuis) stonden de koeien. Voor de nieuwe bewoner zijn het voor en achterhuis bijelkaar gevoegd en is er een open leefruimte gemaakt. Op de verdieping is de gehele topgevel voorzien van glas waardoor een prachtig uitzicht is over een zijtak van rivier de Maas. Achter het huis is nog een oude stal aanwezig. Deze is verbouwd tot multifunctionele ruimte.


316 uitbreiding en renovatie woonhuis, liempde